
Bu kayıpların, Ada’daki toplam penguen nüfusunun 4’te 1’inden fazlasına tekabül ettiği sonucuna varıldı.
Böylece dünyada çember sakallı penguen popülasyonunun en hızlı düştüğü yer konumuna düşen Ada, “dünyanın en büyük penguen kolonisi” ünvanını da kaybetti.
Araştırmacılar, Güney Okyanusu’ndaki iklim kaynaklı değişikliklerin penguenlerin besin kaynaklarını olumsuz etkilediğine dikkati çekti.
Çalışmanın detayları “Current Biology” adlı dergide yayımlandı.